COPE – травма, справяне, трансформация

Дата

събота, 15 октомври , 2022

Час

16:30

Място

гр.София, "Шейново" № 7

Обучението представлява част III от поредицата: БАЗОВ ТРЕНИНГ с OH Cards

В него ще ви запознаем с COPE – колодата, която ни отвежда в темата за травма и нейното лечение. Да се справиш с проблем е умение. Всеки ден се появяват ситуации, които изискват да бъдат преодоляни. Някои от тях биват решавани бързо и лесно, благодарение на вече използвани методи в миналото. Други, са нови, по-сериозни и дори травматични – заплахи,които ни сварват неподготвени. По време на подобни кризи съществуват и възможности за трансформация и израстване.

Ние, хората, имаме тенденцията да виждаме трудностите, бедствията или травмата (например събития, които са извън нашия контрол) като ситуации, определени от ръката на съдбата. Но е важно да помним, че независимо как или от къде произлизат подобни събития, начинът и способите да се справим с тях са в нашите ръце. Това е значението на умението „справяне“. „Да се справяме“ означава да се изправим и да се борим с трудностите, бедствията или травмата – и това да доведе до успех.Всеки от нас, по природа, е надарен с определени ресурси за справяне, останалите ги развиваме чрез придобития опит от своя живот. ВСИЧКИ методи за справяне могат да бъдат подсилени чрез упражнения или чрез специално ориентирани терапии.

COPE картите нямат за цел да заместят други терапевтични подходи, а да ги допълват. Тяхната крайна цел е да защитават, свързват и утвърждават, независимо как се използват – самостоятелно или наред с други методи или карти от същата серия.“COPE” могат да подсилят процеса на разкриване и индивидуално изразяване, както и за всяка уникална стратегия за преодоляване на болката и страданието. Ставайки свидетел на болката, независимо дали е собствена или на някой друг, това може да доведе до прозрение и до нейното облекчаване. Създателите и издателите на “COPE” канят всички, които използват това средство, да се присъединят към тях и да се докаже утвърдената максима, че : „Споделената болка се превръща в половин болка и споделената радост е два пъти повече радост.“

Тренингът включва лекционна и практическа част, като участниците ще:
– имат възможност да разгледат лични теми;
– овладеят нови стратегии за справяне със стрес и травма;
– обогатят познанията си по темата за проективните техники;
– научат нови техники с метафоричните асоциативни карти за самопомощ, работа с деца и възрастни.

Sorry, this event is expired and no longer available.

Event FAQs

Закупуване на карти

Участниците могат да купят карти на преференциална цена. Отстъпката важи и след събитието.

Материали

Всички творчески материали са осигурени от нас.

Сертификат

Участниците ще получат сертификат.